Event Schedule

Untangling the Mystery: Diagnosis, Testing and Imaging

1. 11:00 - 11:20 a.m. EDT - Approach to workup of uveitis (C .Stephen Foster, MD) 20 min Read more here.

2. 11:20 - 11:50 a.m. EDT -  Imaging tools that make a difference in ocular inflammatory disease (Peter Chang, MD) 30 min Read more here.

3. 11:50 - 12:15 p.m. EDT - The role of genomic technologies in identification and characterization of infectious and autoimmune causes of uveitis (John Gonzales, MD) 25 min

4. 12:15 - 12:30 p.m. EDT - Case discussion: dilemmas in diagnosis (panel) 15 min

Taming the Fire: Treatment and Surgery for OID

5. 12:30 - 1:00 p.m. EDT - Current and emerging therapies for the treatment of uveitis and ocular inflammatory disease (Rajiv Shah, MD) 30 min Read more here.

Surgical considerations in the management of the uveitis patient

6. 1:00 - 1:20 p.m. EDT - Anterior segment (Stephen Anesi, MD) 20 min Read more here.

7. 1:20 - 1:40 p.m. EDT - Posterior segment (Rajiv Shah, MD) 20 min Read more here.

8. 1:40 - 1:55 p.m. EDT - Case discussion: dilemmas in treatment (panel) 15 min

1:55 - 2:30 p.m. EDT - Break 35 min

Hot topics not often discussed…

9. 2:30 - 2:50 p.m. EDT - Scleritis treatment and new insights (David Chu, MD) 20 min

10. 2:50 - 3:15 p.m. EDT - Ocular cicatricial pemphigoid and atopy (C. Stephen Foster, MD) 25 min Read more here.

11. 3:15 - 3:30 p.m. EDT - Infectious uveitis and emerging pathogens (Gary Holland, MD) 15 min Read more here.

12. 3:30 - 3:55 p.m. EDT - Drug induced uveitis: role of the newer chemotherapy agents (Sanjay Kedhar, MD) 25 min Read more here.

13. 3:55 - 4:20 p.m. EDT - Masquerade Syndromes (Sanjay Kedhar, MD) 25 min Read more here.

14. 4:20 - 4:30 p.m. EDT - Q&A 10 min

4:30 - 4:40 p.m. EDT - Break 10 min

15. 4:40 - 5:00 p.m. EDT - Uveitic Glaucoma, (Sameh Mosaed, MD) 20 min Read more here.

Patient and Physicians United: Advocacy and navigating the system

16. 5:00 - 5:15 p.m. EDT - Navigating insurance and other hurdles (Frances Foster) 15 min Read more here.

17. 5:15 - 5:30 p.m. EDT -  Self-advocacy, how to get the best medical care possible (do’s and don’t’s, including approaches to dealing with patient compliance, advice on complementary therapies) (TBD) 15 min

18. 5:30 - 5:45 p.m. EDT - Q&A 15 min

Patient Support Session

19. 6:00 - 7:00 p.m. EDT - Coping with uveitis 1 hour Read more here.